Kärleksspråk nummer två: Tjänster

publicerat i Allmänt, Kärleksspråken;

Idag ska jag förklara mer om kärleksspråket tjänster som är ett tjänande kärleksspråk, då det innebär att göra saker för den andra personen för att denne ska känna sig älskad. En person som har detta kärleksspråk som sitt primära uppskattar alltså när den andre till exempel tar hand om tvätten, lagar mat, går ut med hunden och diskar. Det är alltså små vardagliga handlingar som fyller din partners kärlakstank. Jag menar inte att partnern ska ta hand om hela hushållet och jobba ihjäl sig, men när du tar hand om hemmet och visar att du bryr dig om detta och är engagerad så kommer din partner att känna sig mycket uppskattad och älskad. 

Detta kärleksspråk kräver mycket kommunikation. För en person som har detta som kärleksspråk kan tendera att verka som en tjatig person, för om vi skulle säga att flickvännen tjatar på att pojkvännen slänger kläder på golvet hela tiden så är det för att hon har ett djupt behov av att bli älskad av dig genom att du slänger kläderna i tvättkorgen istället. Om det är något som verkligen stör henne så kan du se det som ett privilegium att få älska henne genom att slänga kläderna i tvättkorgen istället. Men om detta inte känns uppenbart och det blir mycket tjafs kring det hela så måste hon välja att kommunicera och säga "Jag skulle känna mig älskad om du slängde dina kläder i tvättkorgen istället för på golvet." Men ofta kan personen med detta kärleksspråk tendera att ta tag i saker själv och sedan i frustration ta ut det över sin partner. Så det krävs mycket kommunikation för att förstå varandra i detta. 

Människor har nämligen en benägenhet att kritisera det område där de själva har sitt djupaste känslomässiga behov.

Så om det är något som du och din älskade ständigt hamnar i konflikt om så är det antagligen just där ni måste tänka om och se till att möta han eller hennes behov. Om du inte visar kärlek där din partner behöver det som mest så kommer denne att känna sig oviktig för dig. 

Detta kanske verkar som ett krävande kärleksspråk, men när du väl börjar göra de få sakerna som din partner ständigt tjatar på dig om (för att du har valt att älska den personen) så kommer erat förhållande kännas bättre och ni båda kommer känna er mer älskade och uppskattade. Och om du har detta som kärleksspråk och din partner gör saker för dig eller ändrar sitt beteende så glöm inte att uppmuntra denne! Det är så viktigt att han eller hon känner att det den gör för dig blir uppmärksammat! Man kan aldrig uppmuntra för mycket och det bygger alltid connection emellan er!  

Kommentera inlägget här :